Sven van der Mierden dertiende in de Dutch Masters in Mill

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill op een dertiende plaats geeindigd. In beide manches kwam hij van rond de zeventiende plaats terug naar voren en haalde er in beide manches een dertiende plaats uit. Gezien de fysieke tegenslagen van afgelopen periode en het ijzersterke deelnemersveld met veel GP-rijders, is deze uitslag een prima resultaat. Sven is momenteel aardig op weg om weer volledig fit te worden en deze grote wedstrijden vragen een fitheid van 100% om uberhaupt bij de top-10 te kunnen eindigen.

Net zoals bij de eerste wedstrijd in Axel stond er een sterk deelnemersveld met veel Grand Prix rijders. De baan lag er mooi bij en ondanks de slechte weersverwachtingen, was de baan in de training helemaal droog. Sven ging gemotiveerd het circuit op om te proberen een zo scherp mogelijke tijd neer te zetten. Verschillende keren knalde hij een snelle ronde over de baan, wat resulteerde in een veertiende tijd.

Het pakken van een goede start was in dit sterke deelnemersveld van groot belang. Sven pakte in de eerste manche een redelijke start en kon rond de zeventiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Het tempo lag hoog en de verschillen tussen de rijders waren klein. Sven wist gedurende de wedstrijd toch een aantal plaatsen op te schuiven en kwam op een dertiende plaats over de finish.

Met frisse moed stond Sven weer klaar voor de start van de tweede manche. Echter tijdens de sighting lap begon het te hagelen waardoor de omstandigheden slechter werden. Gelukkig werd het vlak voor de start droog zodat het zicht van de rijders goed was. Sven startte opnieuw rond de zeventiende plaats maar reed tijdens de manche opnieuw weer een aantal plaatsen naar voren. Inmiddels op een mooie twaalfde plaats kwam hij even een keer ten val waarbij kostbare tijd verloren ging, en zakte terug naar een veertiende plaats. Na de valpartij herstelde hij zich goed en bleef het tempo strak houden tot aan de finish. Dit zorgde ervoor dat hij opnieuw op een dertiende plaats over de finish kwam.

In het dagklassement eindigde Sven op een dertiende plaats. Omdat Sven in de eerste wedstrijd in Axel niet tot scoren kwamen, staat Sven nu op een eenentwintigste plaats in de totaalstand van de Dutch Masters.

Recent Posts