Sven van der Mierden groeit weer naar vertrouwde vorm

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team is in het Franse Sainte-Austreberthe na drie manches op een verdienstelijke veertiende plaats geëindigd in de gecombineerde MX-1/MX-2 interklasse. In deze gecombineerde klasse met voornamelijk MX-1 rijders en op een circuit met een harde ondergrond, kon hij met een goeie snelheid zich handhaven in dit sterke internationale deelnemersveld.

Duizenden toeschouwers bij wedstijd in St. Austreberthe (Frankrijk)

In een sterk deelnemersveld, met ook Grand Prix rijders die weer op de weg terug zijn na blessures, begon de dag met een tijdtraining. Vanwege de andere ondergrond, die we niet gewend zijn in Nederland, besloot hij de eerste paar ronden zijn lijnen te kiezen en de snelheid op te bouwen.
Dit resulteerde uiteindelijk in een 8e tijd.

Sven pakte in de eerste manche een redelijke start, maar een valpartij berg op gooide al snel roet in het eten voor een topklassering. Van uit de achterhoede pakte hij zijn ritme zodanig snel op, dat hij na enkele ronden al weer de aansluiting hervond. Met goeie rondetijden wist Sven zich door het deelnemersveld te wurmen om uiteindelijk op een verdienstelijke 15e plaats te finishen.

Gebrand op een beter resultaat in de tweede manche was de start ook beter. Echter na de eerste ronde doorkomend op plaats twaalf,schoof hij al snel door naar plek 10. Door een aanrijding met een andere rijder kon Sven opnieuw een valpartij niet voorkomen. Met nog maar enkele ronden te gaan, had Sven nagenoeg geen tijd meer om nog veel plaatsen te winnen. Dit resulteerde in 20e plaats in de tweede manche.

Voor de start van de derde manche hoopte Sven op een goede start en een beginfase waarin hij niet opgehouden zou worden. Hij reageerde scherp toen het starthek viel en zat er goed bij. Helaas hield een valpartij voor hem iets op maar Sven had een goed ritme op de baan en wist er een nette twaalfde plaats uit te halen.

Recent Posts