Sven van der Mierden maakt Grand Prix debuut in de MX2 klasse op het TT circuit van Assen!

Al vier keer eerder dit jaar kreeg Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team te horen dat er geen plaats was voor deelname aan het wereldkampioenschap MX2. Echter dit gaat aankomend weekend tijdens de Nederlandse Grand Prix in Assen veranderen. Afgelopen maandag kreeg de crosser uit Valkenswaard het goede nieuws dat hij op het TT circuit zijn Grand Prix debuut kan maken in de MX2 klasse.

‘’De doelstelling met ons team voor dit jaar was om vijf Grand Prix’s te rijden. We hebben er nu vier gehad waarbij Sven geen start kreeg voor de MX2 klasse en daarom in de EMX250 klasse heeft meegedaan. Gelukkig is het voor onze thuis Grand Prix wel gelukt zodat Sven nu ook aan de start staan in Assen’’, aldus een contente Toine Uijttewaal (teameigenaar).

Sven kent momenteel een sterk seizoen waarin hij achtste is geworden in de eindstand van de Dutch Masters of Motocross MX2. In het begin van het jaar zat het hem wat tegen en zorgden valpartijen en een zware griep ervoor dat hij even nodig had om zijn oude vorm terug te vinden. Het rijden gaat lekker en zonder verwachtingen zal hij aankomend weekend voor de eerste keer proeven aan het wereldkampioenschap. ‘’Het is van iedere rijder een droom om ooit een keer van start te gaan in het wereldkampioenschap. Dat het debuut komt in Nederland, maakt het extra mooi. Verwachtingen heb ik niet. Ik ga mijn uiterste best doen en dan zien we aan het einde van het weekend wel waar we staan. Ik hoop dat ik lekker ontspannen rijd want dan kom ik het verste’’, vertelt een nuchtere Sven van der Mierden.

Het afgelopen weekend reed Sven nog in het Duitse Gaildorf waar hij op het harde circuit 12e werd in de Youngsters klasse.
Deze week zal hij zich volledig concentreren op het rijden in het zand zodat hij voor aankomend weekend klaar is om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Voor Sven en zijn ouders is deelname aan de Grand Prix van Assen een geweldige beloning voor hun grote inzet om dit te bereiken. Ook grote dank aan het SKS-Husqvarna-team en alle sponsors van Sven !

Recent Posts