Sven van der Mierden tweemaal tweede tijdens ONK 500cc in Den Dungen!

Sven van der Mierden van het Hutten Metaal Yamaha Racing Team is in de negende wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 500cc in Den Dungen op een tweede plaats in het dagklassement geëindigd. In zowel de eerste als ook de tweede manche kwam Sven als tweede over de finish. Het lijkt er op dat het blessurespook van de laatste periode naar de achtergrond verdwenen is en dat Sven weer kan gaan werken aan meer stabiliteit op de motor.

Bij aanvang van de ochtendtraining nam Sven de tijd om de baan goed in zich op te nemen. Langzaam werd in de eerste paar ronden de snelheid opgeschroefd om daarna een goede tijd op de klok te zetten. Meteen na zijn eerste snelle ronde was het raak en zette hij zijn Yamaha YZ450F op de eerste plaats.

De start van de eerste manche was goed en na twee bochten was het Sven die de koppositie in handen nam. Zoekend naar ritme bleef hij ronde na ronde wel aan de leiding maar kon hierdoor het verschil niet echt maken. Enigszins getergd over zijn eigen rijden ging hij kleine foutjes maken wat uiteindelijk ook resulteerde in een valpartij. Hierdoor verloor hij drie ronden voor het einde de koppositie en kon hij als derde weer in de achtervolging. Even leek het er op dat plek drie het hoogst haalbare was maar met een ultieme laatste ronde kwam hij toch nog als tweede over de finish.

De start van de tweede manche was matig en Sven belandde midden in het deelnemersveld. Al snel had hij het tempo er redelijk goed in zitten en nam na twee ronden de derde plaats in handen. Toch was het weer zoeken naar ritme en de juiste lijnen, wat hem in de derde ronde opnieuw een valpartij opleverde. Nu moest de knop echt om en twijfel maakte plaats voor verbetenheid. Vanaf een zevende positie ging hij op jacht naar de voorste mannen. De focus was weer daar en met zeer snelle rondetijden kwam hij zelfs nog met een klein verschil van twee seconden van de koploper wederom als tweede over de finish. Dit zou zomaar weer het nodige vertrouwen kunnen geven zodat de ommekeer weer nabij is.

Daguitslag ONK in Den Dongen:
1) Lars van Berkel, 100 Pnt
2) Sven van der Mierden, 90 pnt
3) Roy van Heugten, 79 Pnt
4) Jarno Derks, 77 Pnt
5) Mike Gijsbertsen, 74 Pnt

Recent Posts