Sven van der Mierden met 16e plaats ruim in de punten na de Grand Prix van Nederland in Assen

Sven van der Mierden van het Hutten Metaal Yamaha Racing Team heeft in Assen op een solide manier zijn terugkeer glans gegeven door 9 GP-punten binnen te halen. Onder het toeziend oog van 40.000 toeschouwers, die een geweldige sfeer creëerden, kon Sven zijn beste prestatie van zijn nog prille GP-carrière bijschrijven, wat voor opschudding zorgde op sociale media. Het gehele weekend kon hij binnen de top-20 strijden voor een goed resultaat. Missie geslaagd !

Voor zijn gevoel was ie er klaar voor, om op zaterdag tijdens de trainingen en kwalificaties de basis te leggen voor een mooi resultaat. In de vrije training nam Sven de tijd om de baan goed in zich op te nemen en voerde daarna geleidelijk aan zijn snelheid wat op. Dit resulteerde uiteindelijk in een 22e trainingstijd. Later in de kwalificatie training moest het tempo echt omhoog om te weten hoe zijn kansen zich zouden verhouden met de rest. Een goeie 19e tijd gaf hem het nodige vertrouwen om te weten dat een top-20 klassering er in zat. Op het einde van de zaterdag stond nog de kwalificatie race op het programma die Sven op een prima 18e plaats afsloot.

Op zondag na de start van de eerste manche kwam Sven in de eerste bocht volledig tot stilstand, waardoor hij als laatste aansloot. Maar al tijdens de eerste ronde had hij de gang er al goed inzitten en kwam sterk als 20e door. Na enkele ronden kon hij zelfs doorstoten naar de 18e positie en ging in gevecht met de gevestigde orde om deze plaats te verdedigen. Dit lukte met verve en door een valpartij van een andere rijder kon hij op een dik verdiende 17e plaats over de finish komen.

Met de eerste punten op zak ging Sven met vertrouwen van start in de tweede manche. Deze was weliswaar wat beter, maar opnieuw moest hij in het achterveld aan de wedstrijd beginnen. Vanaf het begin, opnieuw zeer fel en strak rijdend, kwam hij al snel weer de top-20 binnen. In de twaalfde ronde kon hij heel even nog de 15e plek overnemen, maar moest noodgedwongen het tempo iets laten zakken om op de inmiddels loodzware baan niet in de fout te gaan. Door als 16e over de finish te komen sloot hij deze GP op een voortreffelijke manier af. Een mooie opsteker voor Sven en Team Hutten Metaal Yamaha om zich zo te manifesteren tijdens een Grand Prix !

Daguitslag MXGP Assen:
1) Jeffrey Herlings 50 Pnt
2) Antonio Cairoli 44 Pnt
3) Max Anstie 38 Pnt
4) Glenn Coldenhoff 36 Pnt
5) Tim Gajser 34 Pnt
16) Sven van der Mierden 9 Pnt

Recent Posts
0