Sven van der Mierden blijft buiten bereik van punten tijdens de Grand Prix van Duitsland in Teutschenthal

Sven van der Mierden van het Hutten Metaal Yamaha Racing Team heeft het verkregen vertrouwen in het Letse zand van vorige week, niet kunnen verzilveren op de harde ondergrond van Teutschenthal. Weliswaar een schitterende baan met veel hoogteverschillen en diepe sporen, maar die wel het uiterste vraagt van de rijder. Sven heeft zich nagenoeg het hele weekend niet echt vrij gevoeld op de motor, waardoor hij niet in de juiste flow kwam om de snelheid rigoureus op te voeren. Met een 24e en 26e plaats in de manches bleef hij ditmaal ruim buiten de punten.

Onder grote publieke belangstelling begon voor Sven op zaterdag de trainingen en de kwalificatie. Aan Teutschenthal heeft Sven nagenoeg geen positieve herinneringen uit eerder verreden wedstrijden. Dit moest hij in de loop van de dag van zich af weten te schudden in de trainingen om uiteindelijk een goed resultaat in de kwalificatierace zien te behalen. De uitslag van deze race bepaalt op zondag de volgorde van de startplekken tijdens de manches. Sven kwam als 25e over de finish waardoor hij op zondag ver van de ideale lijn achter het starthek plaats moest nemen.

Onder een stralende zon en massale publieke belangstelling ontstond er gedurende de zondag een geweldige atmosfeer rond het beroemde Talkessel circuit.

De start van de eerste manche was matig en bracht hem meteen naar de staart van het deelnemersveld. Hier moest hij het ritme snel weten te vinden om de aansluiting te kunnen behouden. Na enkele ronden had Sven een drietal ronden waarin hij een goed ritme en snelheid te pakken had, maar kon dit niet vasthouden. Na 30 minuten plus twee ronden kwam Sven als vierentwintigste over de finish.

De tweede manche leek iets beter van start te gaan maar toch kwam hij de eerste bocht niet goed door. Opnieuw kwam hij in de achterhoede te zitten met als resultaat een gevecht met zichzelf en de baan. De vele diepe harde sporen, “Knietief” zoals de Duitse omroeper ze noemt, zorgde voor een verraderlijk circuit in combinatie met de hoge snelheden. Opnieuw kreeg Sven het ritme niet te pakken en kon maar een paar plaatsen opschuiven zodat hij deze manche als 26e over de finish kwam. Het wereldkampioenschap kent geen genade en vraagt iedere keer weer het uiterste, ook als het niet gaat zoals je zou willen.

Daguitslag Grand Prix van Duitsland in Teutschenthal:
1) Tim Gajser , 50 Pnt
2) Arnaud Tonus, 42 Pnt
3) Gautier Paulin , 34 Pnt
4) Pauls Jonass , 33 Pnt
5) Jeremy Seewer, 33 Pnt
27) Sven van der Mierden , 0 Pnt

Recent Posts