Sven van der Mierden probleemloos naar de winst tijdens ONK 500 in Eersel.

Sven van der Mierden van het ATG-JHMX-GASGAS Racing Team, heeft in Eersel na twee overtuigende manchezeges, een grote stap gezet richting het prolongeren van de nationale titel in het ONK 500. Na een zware valpartij en het uitvallen van zijn naaste concurrent Freek van der Vlist, lukte het Sven om het hoofd koel te houden en naar de maximale score te rijden.

Tijdens de tijdtraining in de ochtend lag de baan op de Ketelberg er nog behoorlijk snel bij. Sven reed acht ronden waarvan er drie op volle snelheid. Telkens kon hij zijn tijd verbeteren en ging met de snelste tijd op de klokken terug richting paddock.

In de eerste manche pakte Sven meteen kopstart en ging met overtuiging door de eerste ronde. Bij het doorkomen na één ronde had hij al een klein gaatje geslagen. Ook de tweede ronde was snel en goed, waardoor zijn voorsprong groeide. Het verschil was gemaakt en Sven kon het gat gecontroleerd uitbouwen. Zonder nog in de problemen te komen kwam hij dan ook als winnaar over de finish.

Nogmaals kopstart gaf Sven meteen het vertrouwen om ook in de tweede manche snel orde op zaken te stellen. Ditmaal duurde het vier ronden voordat hij definitief zijn achtervolgers kon afschudden. Geconcentreerd rijdend, op de inmiddels lastige stukken van het circuit, kon hij het tempo er goed in houden. Met een verschil van meer dan een halve minuut op de nummer twee kwam hij opnieuw als winnaar over de finish.

Daguitslag ONK Eersel:
1. Sven van der Mierden, 100 Pnt
2. Joel van Mechelen, 86 Pnt
3. Joshua van der Linden, 77 Pnt
4. Jacky Tausch, 76 Pnt
5. Jordan-Lee van Maaren, 70 Pnt

Volgende wedstrijd: Zaterdag 16 Juli, ONK 500 tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Recent Posts
0