Sven van der Mierden kijkt tevreden terug op zijn debuut in de MXGP klasse, tijdens de Grand Prix van Valkenswaard

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft aan zijn debuut in de MXGP een positief gevoel over gehouden. Het is hem gelukt om het hele weekend de rust te bewaren, hierdoor ging het rijden lekker en kwam hij nagenoeg ongeschonden uit de strijd. Alleen in de eerste manche ging Sven hard onderuit en wist zich toch nog terug te knokken naar een 29e plaats. Een keurige 24e plaats in de tweede manche, na een solide race, is een puike prestatie.

Nadat hij op zaterdag in de vrije training zijn tijd had genomen om het circuit te verkennen en zijn ritme op te bouwen, zette hij na verschillende snelle ronden een 29e tijd op de klokken. De tijdtraining s’middags zou uitmaken op welke startplek Sven zou mogen vertrekken in de kwalificatieheat. Het rijden van een aantal snelle ronden in de tijdtraining ging goed, wat hem een zeer acceptabele 27e tijd opleverde. Na een slechte start in de kwalificatieheat moest hij van achter proberen naar voor te rijden en zoveel mogelijk zijn eigen wedstrijd rijden. Uiteindelijk wist hij na 20 minuten +2 ronden als negenentwintigste over de finish te komen.

Op zondag was het een drukte van jewelste op het Eurocircuit in Valkenswaard. Vijftienduizend mensen waren aanwezig om de Grand Prix van Europa van dichtbij mee te maken. Sven had zich na een gecontroleerde vrije ochtendtraining, geprepareerd om zijn vuurdoop in het geweld van de MXGP te ondergaan. Na een mindere start moest hij in de eerste ronden alles uit de kast halen om de aansluiting te vinden. Nadat hij enkele posities opgeschoven was vond hij de aansluiting met een groepje rijders die streden om positie vijfentwintig. Het rijden ging lekker tot dat Sven hard onderuit ging. Gelukkig kon hij redelijk snel verder en na een aantal ronden wat groggy te hebben door gereden vond hij zijn goede ritme weer terug. Na nog een aantal rijders te hebben gepasseerd wist hij er nog een 29e positie uit te halen.

De start van de tweede manche was beter dan de eerste manche en al snel had hij zijn ritme te pakken. Het lukte hem opnieuw om verder naar voor te rijden en zijn goeie rijden van het hele weekend door te zetten. Lang bleef hij met vlakke rondetijden en weinig fouten in de buurt te blijven van rijders die streden om de posities twintig tot en met vijfentwintig. Pas drie ronden voor het einde moest hij het gas wat los laten door de vermoeidheid. Na wederom een manche van 30 minuten +2 ronden wist Sven op een verdiende 24e plaats over de finish te komen. In de totaalstand van deze Grand Prix eindigde Sven op een 26e plaats. Voor Sven smaakt dit naar meer en daarom wil hij iedereen bedanken die dit debuut in de MXGP mogelijk hebben gemaakt en de vele positieve reacties van alle sponsoren en supporters.

Daguitslag Grand Prix MXGP Valkenswaard.

1) Gautier Paulin (Fra)
2) Jeffrey Herlings (Ned)
3) Jeremy van Horebeek (Bel)
4) Antonio Cairoli (Ita)
5) Tim Gajser (Slo)
26) Sven van der Mierden (Ned)

Recent Posts