Sven van der Mierden overtuigend naar de zege tijdens het ONK-MX1 in Veendam

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Veendam zijn allereerste zege in de 450-klasse weten te pakken. Sven won beide manches en pakte hiermee het maximale aantal punten. Door deze overwinning is hij nu gestegen naar de 3e plaats in de totaalstand van dit kampioenschap.

Het circuit van Veendam was met haar zanderige, maar toch harde ondergrond en de technische elementen op het lijf geschreven van Sven. Dit liet hij in de tijdtraining gelijk zien door de snelste tijd op de klokken te zetten. Toen hij in de eerste manche kopstart wist te pakken, zette hij gelijk een hoog tempo in en begon weg te lopen bij de rest van het deelnemersveld. Ronde na ronde wist hij dit hoge tempo vast te houden, met nagenoeg geen verval in de rondetijden. Hierdoor wist hij de eerste manche met een voorsprong van 36 seconden winnend af te sluiten.

De start van de tweede manche was minder goed en ditmaal moest hij vanaf een achtste plaats terug naar voren zien te komen. Door een aantal mooie inhaalmanoeuvres in de eerste ronde wist hij al snel door te stoten naar de tweede plaats achter Rick Satink. Sven slaagde er al snel in om hem te passeren en de koppositie over te pakken. Er ontstond een kopgroep van vier rijders die wegreden van de rest. Opnieuw hield Sven het tempo hoog, maar nu om zijn achtervolgers voor te blijven. Dit deed hij met verve en na een foutloos gereden wedstrijd, kwam hij wederom als winnaar over de finish. Met een dubbele manchezege won Sven het dagklassement en pakte hiermee zijn eerste zege in de 450 klasse.

Daguitslag ONK MX1 in Veendam:
1) Sven van der Mierden
2) Rick Satink
3) Jim Kanters
4) Michael Hool
5) Heiki Laing

Totaalstand ONK MX1:

1) Rick Satink

2) Micha-Boy de Waal

3) Sven van der Mierden

4) Michael Hool

5) Heiki Laing

Recent Posts