Sven van der Mierden pakt WK punten in Assen

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS team heeft in de Grand Prix van Nederland op het TT circuit van Assen WK punten weten te scoren.

Met een achttiende en een twintigste plaats verzekerde hij zich van vier punten.

In de week voor de wedstrijd in Assen waren de weersomstandigheden slecht en bij aankomst trof Sven een ondergelopen motocrosscircuit aan. Gelukkig hield het halverwege de zaterdag op met regenen en kon het circuit toch nog redelijk opdrogen. In de tijdtraining wist Sven verschillende keren goed aan te zetten en dit leverde hem een achttiende tijd op. Hierna volgde de kwalificatieheat maar na een slechte start moest Sven van de buiten de top twintig aan de wedstrijd beginnen. Door op gecontroleerde wijze zijn ronden te rijden, wist hij vele plaatsen op te schuiven en kwam als vijftiende over de finish.

Ook in de eerste manche op zondag kende Sven een mindere start waarna hij moeilijk in het goede ritme kwam. Toen hij zijn ritme gevonden had kwam de rijder uit Valkenswaard in een groepje terecht waarna hij meerdere plaatsen winst kon boeken. Omdat dit wel de nodige tijd kostte verloor hij wel de aansluiting met de rijders daarvoor. Hier bleef Sven rustig onder en stuurde zijn SKS Husqvarna naar een nette achttiende plaats, wat hem drie WK punten opleverde.

In de tweede manche kwam Sven bij de start in het gedrang terecht en ook ging het rijden niet zoals hij dat graag wilde. Het was zichtbaar dat hij het in de beginfase moeilijk had waardoor hij enkele plaatsen verloor. Gelukkig herstelde Sven zich in het tweede deel van de wedstrijd en wist met een twintigste plaats opnieuw een WK punt te scoren.

Met een 18-20 in de manches eindigde Sven op een 21ste plaats in het dagklassement. Aankomende zondag zal de crosser uit Valkenswaard starten in het Open Nederlands Kampioenschap in Markelo.
Daguitslag MXGP Assen:
1 Jeffrey Herlings 50 pnt
2 Romain Febvre 38 pnt
3 Max Anstie 38 pnt
4 Antonio Cairoli 37 pnt
5 Max Nagl 33 pnt
21 Sven van der Mierden 4 pnt

Recent Posts