Sven van der Mierden als derde op het podium van het ONK in Lelystad

Sven van der Mierden van het Hutten Metaal Yamaha Racing Team is in de twaalfde wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 500cc in Lelystad op de derde plaats in het dagklassement geëindigd. Met een tweede en een derde plaats in de manches kon Sven opnieuw veel punten bijschrijven als koploper in de totaalstand van dit kampioenschap.

Dit keer was het de beurt aan Lelystad om als gastheer op te treden voor het ONK. De baan staat bekend om zijn harde ondergrond wat in Nederland vrij ongewoon is. Vanwege de zomerse temperaturen en de harde wind ontstonden er gedurende de dag grote stofwolken, wat het zicht voor de rijders wat moeilijker maakte.

De dag begon in de ochtend met de vrije- en tijdtraining. Sven probeerde diverse keren om één hele snelle ronde neer te zetten. Zijn derde poging bleek uiteindelijk voor Sven de snelste te zijn, maar bleef hiermee steken op een tweede tijd.

De start van de eerste manche was dik in orde zodat hij als tweede de eerste bocht in dook. Na een paar ronden moest hij zijn tweede plaats afstaan maar kon wel gelijk aanpikken. De drie koplopers reden weg van de rest en de verschillen onderling bleven klein. Drie ronden voor het einde wist Sven dan toch een gaatje te vinden om de tweede positie weer in handen te nemen. Deze gaf hij niet meer weg en kwam in het spoor van de koploper als tweede over de finish.

Vanaf de start in de tweede manche was er meteen veel werk aan de winkel voor Sven. Hij kwam slecht weg vanaf het hek en moest vanaf een achtste positie een inhaalslag gaan beginnen. Binnen twee ronden sloot Sven als vierde aan bij de kopgroep die al ontstond. Een ronde later passeerde hij nummer drie om deze plek vervolgens nog een halve ronde prijs te moeten geven. Vanaf opnieuw de derde plek probeerde Sven in het wiel te komen van de nummer twee, want de koploper was immers ook nog niet ver weg. De eerste drie rijders reden nagenoeg dezelfde rondetijden, zodat er nergens een verschil gemaakt kon worden. De opgelopen achterstand van bij de start was verder dus niet meer weg te poetsen en Sven moest genoegen nemen met een derde plaats.

Daguitslag ONK in Lelystad:
1) Luca Nijenhuis , 100 Pnt
2) Lars van Berkel, 86 Pnt
3) Sven van der Mierden, 86 Pnt
4) Roy van Heugten, 76 Pnt
5) Ian van der Kolk, 72 Pnt

Recent Posts