Sven van der Mierden sluit seizoen af op podium Strandrace Vlissingen !

Sven van der Mierden van het ATG-JHMX-GASGAS Racing Team, heeft het seizoen 2022 afgesloten met een mooie tweede plaats in de 500cc klasse van de 35e Strandrace in Vlissingen. Een 2e en een 3e plaats in de manches was ruim voldoende om in de totaalstand op een tweede plaats te eindigen.

Met duizenden toeschouwers op de kade en perfecte weersomstandigheden, was de Strandrace van Vlissingen een perfecte wedstrijd om het seizoen mee af te sluiten. Dit keer geen tijdtraining zoals gewoonlijk, maar alleen één “sighting lap” en dan meteen naar de start. De 500cc klasse en de 250cc klasse waren samengevoegd zodat er maar liefst 66 rijders achter het start elastiek stonden.

Na de start van de eerste manche kon Sven als zevende aan de wedstrijd beginnen. Na twee ronden kwam hij op een derde plaats te rijden achter de twee strandrace specialisten Yentel Martens en Alexis Collignon. Met strakke rondetijden kon Sven het gat naar Collignon dichtrijden en hem vervolgens passeren. Met nog drie ronden te rijden moest hij het tempo hoog houden om zijn achtervolger definitief achter zich te laten. Martens was te ver weg en zijn 2e plaats kwam niet meer in gevaar.

De start van de tweede manche was iets beter waardoor hij als vierde de wedstrijd in ging. Wederom achter Martens en Collignon, maar nu had ook Greg Smets zich in de kopgroep genesteld. Sven kon in de eerste paar ronden de aansluiting behouden tot het moment van een kleine valpartij, bij het ingaan van een bocht. Enkele plaatsen gingen verloren maar hij had al snel het juiste ritme weer te pakken. Met absoluut snelle rondetijden reed hij zichzelf terug naar de kopgroep en pakte de derde plaats over van Collignon. Martens was opnieuw te ver weg, maar bij de nummer twee Smets kwam hij nog aardig in de buurt. Op enkele seconden van de nummer twee kwam Sven als 3e over de finish.

Met een 2e plaats in het dag klassement sluit Sven nu een heel succesvol seizoen af.

Daguitslag Strandrace Vlissingen:
1) Yentel Martens, 200 Pnt
2) Sven van der Mierden, 186 Pnt
3) Alexis Collignon, 179 Pnt
4) Greg Smets, 174 Pnt
5) Freek van der Vlist, 170 Pnt

Recent Posts