Sven van der Mierden raakt geblesseerd in Qualifying Race tijdens de Grand Prix van Trentino in Italië

Sven van der Mierden van het Hutten Metaal Yamaha Racing Team is in Pietramurata tijdens de kwalificatie race hard ten val gekomen. Meteen na de val constateerde Sven direct dat zijn hand niet goed aanvoelde. Even later in het medisch centrum van de Grand Prix werd er een foto gemaakt, om een eerste diagnose te stellen. Op deze foto was zichtbaar dat zijn middenhandsbeentje en een vinger gebroken was. Hierdoor kon Sven niet meer deelnemen aan de wedstrijden op zondag en keerde in plaats daarvan op zondagochtend weer naar huis.

Na het zand van vorige week in Valkenswaard, was het nu omschakelen naar een harde baan. Dit circuit ligt aan de voet van de Alpen in het noorden van Italië , net boven het Gardameer. Sven nam op zaterdag zorgvuldig de tijd om in de trainingen zijn snelheid langzaam op te voeren. De harde baan was nog nat en verraderlijk door de hevige regenval van de dagen er voor. Zonder al teveel risico’s te nemen kwam Sven in de tijdtraining uit op een 27e plaats.

Toen het starthek viel in de kwalificatierace, reageerde Sven buiten gewoon goed. Ook daarna trok hij goed door om rond de 15e positie de eerste ronde in te gaan. In het eerste deel van de wedstrijd hield Sven zich goed staande en hoefde maar enkele posities prijs te geven. Echter sloeg even later het noodlot toe bij het opgaan van een schans. Enkele verraderlijke “kappers” onderaan de schans brachten de motor uit balans. Even dacht hij het onder controle te krijgen, maar bij het los komen van de schans kreeg hij een laatste zetje om uiteindelijk in de lucht de controle over de motor te verliezen. Een geluk bij een ongeluk is dat de gevolgen heel vervelend zijn, maar het had ook erger kunnen aflopen.

Afgelopen maandag is door een specialist beoordeeld dat er niet geopereerd hoeft te worden en dat het aanbrengen van gips volstaat. Hierdoor zal Sven voorlopig niet op de motor kunnen trainen, maar hij probeert in ieder geval alles om zijn conditie op pijl te kunnen houden. Op dit moment is het streven om tijdens de GP van Lombardije volgende maand zijn rentree weer te kunnen maken. Tegen die tijd wordt in overleg met het team bepaald of Sven weer volledig wedstrijdfit is om terug te keren in de Grand Prix.

Recent Posts