Sven van der Mierden revalideert met een realistische kijk op zijn toekomst als motorcrosser!

Sven van der Mierden van het Hutten Metaal Yamaha Racing team is na zijn zware rugblessure van ongeveer drie maanden geleden, voldoende genezen om onder begeleiding van fysiotherapeuten en sportbegeleiders aan een aangepast fysiek programma te gaan werken. Gezien de aard van de blessure is Sven niet ontevreden over de progressie die hij nu al door maakt.

Allereerst nog dank aan het Hutten Metaal Yamaha Team, die net als Sven, een heel mooi cross seizoen, met onder andere 14 Europese Grand Prix wedstrijden, graag anders beleefd zouden willen hebben. Desalniettemin hebben ze op een uitstekende manier Sven gefaciliteerd om goed te kunnen werken aan zijn herstel.

Inmiddels heeft Sven zichzelf als doel gesteld om weer terug te keren in de motorcross als wedstrijdsport. Sven heeft een realistisch beeld over de lange weg die hij nog te gaan heeft en pas weer op de motor stapt als hij fysiek weer 100% in orde is. In nauw overleg met specialisten en artsen wordt begin december bepaald, door middel van diverse scans, hoe het vervolgtraject er uit gaat zien bij Greenbrier Clinic. Naar alle waarschijnlijkheid zal beslist gaan worden wanneer de schroeven en stangen, middels een nieuwe operatie, eruit gaan. Hierna volgt opnieuw revalideren en zal hij de intensiteit van fysieke trainingen geleidelijk weer opvoeren, onder begeleiding van een professionele personal trainer.

Tevens wil Sven en Stichting SVARMO alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage in het afgelopen seizoen. Het doel om zo hoog mogelijk te eindigen in het wereldkampioenschap MXGP is noodgedwongen naar de achtergrond gegaan. Maar daarvoor in de plaats is een mooie terugkeer in de motorsport, als nieuw doel, op de voorgrond verschenen. Aangezien de samenwerking met Hutten Metaal Yamaha Racing stopt na twee seizoenen, stellen wij het zeer op prijs als we opnieuw de steun kunnen krijgen van onze privé sponsoren om ons nieuwe doel te realiseren !

ps. Team Hutten Metaal en Yamaha bedankt voor twee geweldige seizoenen en succes als Official EMX250 Team en het begeleiden van drie getalenteerde Europese toprijders.

Recent Posts