Sven van der Mierden gaat samenwerking aan met JHMX Service, voor terugkeer na rugblessure

Er is zeer positief nieuws te melden over de revalidatie van Sven van der Mierden.

De rijder, die in 2018 nog vijfde werd in de Dutch Masters of Motocross 500 en in 2019 diverse Grand Prix punten wist te scoren in de MXGP brak midden vorig jaar zijn rug tijdens een training in Arnhem. Vanaf dat moment begon er een lang herstel voor de crosser uit Valkenswaard maar het moment dat hij de motortraining weer op kan pakken begint er aan te komen.

Van der Mierden is al enige tijd fysieke trainingen aan het afwerken en dit verloopt perfect. Ook heeft hij alweer even op de motor gezeten en ook hierbij ondervind hij geen hinder van zijn rug. Voor Sven was dit een belangrijk punt voordat hij zichzelf weer doelen gaat stellen voor de toekomst.

In JHMX Service uit Gemert heeft Sven een partner gevonden die Sven de tijd geeft die hij nodig heeft om weer terug op niveau te komen. Momenteel wordt er een KTM SX-F450 geprepareerd waarmee hij de trainingen binnenkort op kan pakken.

Aangezien Sven in juli nog een operatie zal moeten ondergaan om het plaatwerk uit zijn rug te laten halen is de doelstelling om dit jaar te gebruiken om steeds fitter en beter te worden en hij zal terugkeren in de wedstrijden wanneer hij en het team hier aan toe zijn.

Commentaar Sven van der Mierden: ‘’Het is een lange weg geweest maar we zijn zover dat we weer terug op de motor kunnen en mogen stappen. We gaan rustig bouwen en dan gaan we zien wanneer ik weer terug achter het starthek sta. Dit jaar zal gebruikt worden om weer terug op niveau te komen zodat we in 2021 weer een volledig seizoen kunnen rijden. Ik ben heel blij dat Jan Heusschen mij ondersteunt in dit traject. Het materiaal van JHMX Service is altijd tip top in orde en met zijn ervaring aan mijn zijde, kan ik mij volledig richten op het rijden. Na zo lang niet te hebben gereden, kijk ik er naar uit om weer aan de slag te gaan.’’

Recent Posts